5. detsember 2008
Jaga lugu:

Swedbank püüab alustavaid firmasid ettevõtjaportaalis

Ettevõtjaportaalis saab nüüd alustavale ettevõttele kohe Swedbanki stardikonto teha, kuid uue IT-lahendusega on oodatud liituma kõik pangad, teatas justiitsministeerium.

Registrite ja Infosüsteemide Keskuse kohturegistrite osakonna juhataja Ingmar Vali sõnul on tegu innovaatilise lahendusega, mis teeb ettevõtja elu lihtsamaks ning uue ettevõtte asutamise mugavamaks ja kiiremaks. „Varasemalt pidid alustavad ettevõtted kandma stardikapitali kohtudeposiiti ning taotlema selle tagasikandmist ettevõtte arveldusarvele, see võttis aega kuni 5 tööpäeva,“ kommenteeris Vali.

E-äriregistri ettevõtjaportaali e-stardikonto teenusega liitumine on pankadele tasuta, kuid IT-alane valmisolek on kindlasti vajalik, lisas Vali. "Oleme pakkunud teenusega liitumist mitmele pangale ja loodame, et kõik pangad võtavad sellest projektist ka osa. Registrite ja Infosüsteemide Keskus on igati valmis koostööks kõikide pankadega," rääkis ta.

Tänu e-stardikontole peab ettevõtjaportaalis äriühingu asutaja pangas käima vaid korra, seda juhul kui soovib oma e-stardikonto ümber vormistada arvelduskontoks. Seejärel saab ettevõtja stardikontol olevat raha kohe kasutama hakata.

Esialgu saab e-stardikontot avada ainult Swedbanki internetipanga vahendusel, kuid tulevikus loodab justiitsministeerium koostööd alustada ka teiste pankadega. „Meie üleskutse ongi, et erinevad pangad liituksid e-äriregistri ettevõtjaportaali stardikonto lahendusega,“ selgitas Vali.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt