15. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvaralahendus säästab tuhandeid maksukroone

Eesti IT-firmade välja töötatud tarkvaralahendused lubavad pääseda firmadel erisoodustusmaksu alt.

Hetkel kehtib ettevõtete autodele erisoodustusmaks 2000 krooni kuus, järgmisest aastast kasvab see 4000 kroonile. "Kui ettevõte ei soovi erisoodustusmaksu tasuda, tuleb pidada töösõitude tarbeks sõidupäevikut," selgitas Oskando juht Kristi Hakkaja. Oskando sõidukihaldusteenus Drivery võimaldab sõidupäevikut täita ning erisoodustusmaksu kuludest pääseda minimaalse ajakuluga, lisas ta.

Nelja tööautoga väikefirma säästab Oskando lahendust Drivery kasutades erisoodustusmaksult iga kuu 14 800 krooni, ütles Hakkaja. Kui autosid kasutatakse ka erasõitudeks, lisanduvad töötaja poolt kompenseeritavad isiklikud sõidud, märkis ta.

Metallitöötlemisseadmetega tegeleva OÜ Nordcity Center tehnikadirektor Urmet Itse näeb teenuses mitmeid eeliseid. "Esimestel kuudel vähenes ettevõtte kütusearve silmnähtavalt, kadusid ära vaidlused läbitud kilomeetrite ja isiklike sõitude üle," kinnitas ta.

OÜ GSMvalve juhatuse liikme Risto Eelmaa sõnul töötasid nemad esimesena Eestis välja korrektse elektroonilise autopäeviku, kus on näha iga sõit kellaaja ning aadressi täpsusega. "See on sõiduraport, mida maksuamet ka reaalselt aktsepteerida saab," kinnitas ta. Oskando on juurutanud antud toote hiljem ning see on oma funktsionaalsuselt oluliselt algelisem, lisas Eelmaa.

"Tööandjal ei ole seda süsteemi vaja vaid maksuameti ning erisoodustusmaksu pärast, vaid tänasel päeval ikka sellepärast, et oluliselt raskemates majandustingimustes töötada veelgi efektiivsemalt ning hoida kokku kulusid," ütles GSMvalve juhatuse liige Risto Eelmaa.

IT-lahendused annavad ülevaate sõiduki asukohast ja marsruudist autosse paigaldatava seadme ja internetibrauseri abil. Teenuse eest tuleb tasuda kuumaksu.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755