16. detsember 2008
Jaga lugu:

Advokaat: Delfi eksitab lugejaid

Tallinna ringkonnakohus tegi Leedo - kaasuses euroopaliku otsuse, mis ei ohusta sõnavabadust, nagu seda väidab Delfi, ütles Vjatšeslav Leedot esindav Raidla Lejins Norcous vandeadvokaat Ants Nõmper.

Järgneb advokaadibüroo Raidla Lejins Norcousi vandeadvokaat Ants Nõmperi kommentaar

"Tegemist on euroopaliku otsusega, mille sarnaseid on Euroopa Liidu teistes liikmesriikides varem tehtud ja tulevikus aina rohkem tehakse. Internet ei ole midagi sellist, mis õigustab ühiskonnas väljakujunenud reeglite jalge alla tallamist.

On igati normaalne, et isik, kes avaldab teist isikut laimavat informatsiooni ja saab selle eest majanduslikku kasu, peab ka kandma vastutust. Vaidlust ei ole selles, et Delfi avaldas need kommentaarid ning saab reklaamiraha lehe külastatavuse pealt. Kasu ja risk/vastutus peavadki käima käsikäes.

Sõnavabadus ei ole ohus. Mitte üheski Euroopa riigis ei käsitleta sõnavabadusena õigust teise isiku kohta vulgaarsusi avaldada. Delfi teadlikult eksitab lugejaid väites, et kõik vastutavad. Vastutavad ainult need, kes on oma kohustused täitmata jäänud. See, millised on professionaalse teenusepakkuja (Delfi) kohustused, erinevad sellest, mis on eraviisilisel blogipidajal.

Ka Delfil on võimalik jätkata kommentaaride avaldamist, kui ta võtakse kasutusele meetmeid, et teiste isikute õigusi kaitsta (rakendada eelnevaid sisu- või IP aadressi filtreid, teha pistelist järelkontrolli, palgata moderaator jne). Delfi süü seisneb selles, et Delfi ei teinud ise midagi ja väitis, et ei saagi, kuigi tegelikkuses saab ja küsimus oli lihtsalt äristrateegias."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt