2. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnoloogiafirmad värbavad julgelt

Eesti infotehnoloogiafirmad ennustavad head aastat ja loodavad suurema hulga tööotsijate seast inimesi juurde palgata.

Suhtlustarkvara looja Skype kavatseb tänavu kümneid uusi töötajaid palgata, ütles Skype Eesti arendusjuht Ott Kaukver. Tema sõnul pole uute töötajate palkamine Eestis lihtne. "Mõned töökohad on meil täitmata olnud juba poolteist aastat," ütles ta.

Kuna Tallinnas asub ettevõtte kõige suurem kontor, on sobiva tööjõu leidmine siia Kaukveri ütlusel ka kõige keerulisem.

Eriti suur nõudlus valitseb Kaukveri sõnul kogenud tarkvaraarenduse spetsialistide järele. "Täiendust vajavad ka Windowsi ja Apple Maci klienditarkvara arendusmeeskonnad. Samuti on ettevõttel tööd pakkuda projekti- ja ressursijuhtimise valdkonna ekspertidele," loetles ta.

"Võrreldes paari aasta taguse ajaga, mil tarkvaraarendajaid oli eriti keeruline leida, on nüüd olukord siiski lihtsam. Loodame, et saame meeskonda sel aastal heade spetsialistide näol olulist täiendust," lisas ta.

Kaukveri sõnul ei näe firma majanduskriisi negatiivset mõju, pigem vastupidi. Tasuta kõned Skype'ilt Skype'ile, soodne helistamine välismaistele telefonidele ja reisikulude asendamine videokõnedega teevad Skype'ist majanduslanguse ajal atraktiivse suhtluskanali, rääkis Kaukver. "2008. aasta lõppes Skype'ile juba kaheksanda järjestikuse kasumliku kvartaliga," märkis ta.

Internetikasiinodele tarkvara tootev ettevõte Playtech ennustab ettevõttele tugevat kasvuaastat. Playtech Estonia kommunikatsioonijuht Martin Leiger ütles, et nad ootavad häid tegijaid kümnetele positsioonidele.

Leigeri hinnangul on Playtechi tööpakkumiste vastu alati suur huvi olnud, kuid viimaste kuude jooksul on laekuvate taotluste arv tavapärasega võrreldes mitmekordistunud. "Oleme leidnud enam sobivaid kandidaate, mõistagi on suurenenud ka äraütlemiste arv," mainis ta. Leiger toob välja, et Playtechi juures hinnatakse töökoha stabiilsust ja majanduslikku kindlust.

"Aasta on ärilises plaanis alanud tempokalt, Playtech on saanud juurde mitmeid tähtsaid lepingulisi kliente, mis tekitab täiendavat kasvusurvet kogu korporatsioonis," kinnitas Leiger.

Elioni Ettevõtted ASi peadirektori Valdur Laidi sõnul korraldab Elion konkursse üksikutele ametikohtadele spetsialistide leidmiseks.

"Samas adun plusse, mis tänase majandusseisu ja tööturu korrastumisega kaasnevad - konkursid on viljakamad ja pädevaid inimesi on kergem leida," ütles Laid. Tema hinnangul annab see hea võimaluse värvata valdkonna tippspetsialiste ja luua senisest tõhusam töökorraldus.

Laidi sõnul on Elion olnud eelnevatel aastatel keerulises olukorras, kuna tehnilistele aladele kompetentseid töötajaid on olnud raske leida. "Seetõttu oleme koostööd teinud mitmete õppeasutustega, mis on aidanud probleemi pisut leevendada," märkis ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755