13. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu firma Fortumo käivitas teenuse Tšehhis ja Malaisias

Tartus arendatav SMS-teenuste isetegemise portaal fortumo.com alustas SMS-maksete pakkumist Tšehhis ja Malaisias.

Seni peamiselt Põhjamaades ja Ida-Euroopas kasutamist leidnud SMS-teenuste isetegemise portaal fortumo.com laienes Tšehhimaale ja Malaisiasse. Ettevõtte teatel käivitatakse lähikuudel teenus ka teisteski atraktiivsetes riikides mõlemas regioonis.

"Tšehhi ja Malaisia on maailmas mobiiliseerituse ja interneti kasutatavuse poolest esirinnas, mis peaks muutma mõlemad riigid internetiettevõtetele vägagi atraktiivseks," ütles Fortumo turundusjuht Martin Koppel. "Kui Tšehhis on SIM-kaarte 30% rohkem kui elankikke, siis Malaisias saadab keskmine inimene päevas praktiliselt 20 sõnumit," lisas ta.

Fortumo juhatuse liikme Rain Rannu sõnul on suur hulk internetiettevõtteid hakanud viimastel aastatel ida poole vaatama. "Kuna paljud portaalid kasutavad tulu teenimiseks SMS-teenuseid, siis on Fortumo sellistele firmadele laienemisel loomulikuks partneriks" ütles ta.

Fortumo peamisteks klientideks on internetipõhised suhtlus-, info-, meelalahutus-, ja ärikeskkonnad ning internetiportaalid, aga ka raadiojaamad, kohalikud ajalehed ning reklaamifirmad. Praeguseks on loodud üle 44 000 teenuse kolmeteistkümnes riigis: lisaks Eestile Rumeenias, Bulgaarias, Serbias, Hiinas, Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Lätis, Leedus, Tšehhis ja Malaisias.

Fortumo võimaldab ilma tehniliste oskusteta luua lihtsalt SMS-teenuseid: infosõnum, SMS-kampaania ja SMS-chat veebilehele, videomaksustamise teenus. Samuti on veebilehe omanikul võimalik programmeerida oma SMS-teenus ja Fortumo abil selle kasutamise pealt tulu teenida. Teenusepakkuja teenib iga tema tehtud teenusele saadetud sõnumi pealt sõltuvalt riigist 40-60% tulu.

Portaali fortumo.com haldav OÜ Fortumo on mobiiliteenuste pakkuja Mobi Solutions OÜ tütarettevõte. Mobi üks osanikke on ka Linnar Viik.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755