16. veebruar 2009
Jaga lugu:

EL tõmbab analoogtele otsad kokku 2012

Euroopa Liidu eesmärk on lõpetada analoogtelevisiooni edastamine aastaks 2012, Eesti peaks lõpetama analoogtelevisiooni edastamise 2010. aastaks, teatas Euroopa Komisjon.

Maapealse analoogtelevisiooni edastamine on juba lõpetatud viies liikmesriigis (Saksamaa, Soome, Luksemburg, Rootsi ja Holland) ning 2010. aastaks peaks sellega olema väga kaugele jõutud juba kogu ELis. Kõik liikmesriigid peale Poola täidavad ELi eesmärgi lõpetada analoogtelevisiooni edastamine aastaks 2012.

„Ma olen kindel, et järgmise kahe aasta jooksul liitub ülemineku lõpetanud ja digitaalajastusse jõudnud riikide esimese rühmaga veel mitu ELi riiki. See tähendab, et uute televisiooni- ja raadioteenuste jaoks tekib palju vaba spektriruumi, kui Euroopa teeb kiiresti õiged otsused. Kooskõlastatud otsused niinimetatud digitaalse dividendi kasutamise kohta aitavad kiiresti elavdada Euroopa majandust,” ütles ELi infoühiskonna ja meedia volinik Viviane Reding.

Maapealne digitaaltelevisioon on juba alustanud tööd 21 liikmesriigis (Austria, Belgia, Bulgaaria, Tšehhi Vabariik, Taani, Saksamaa, Eesti, Kreeka, Hispaania, Prantsusmaa, Ungari, Itaalia, Leedu, Luksemburg, Läti, Malta, Madalmaad, Soome, Rootsi, Sloveenia, Ühendkuningriik) ja sellega on kaetud osa nimetatud riikide territooriumist. Veel viis liikmesriiki (Küpros, Iirimaa, Poola, Portugal ja Slovakkia) on teatanud, et digitaalteenused muutuvad kättesaadavaks hiljemalt 2010. aastal. Rumeenia ei ole oma kavasid veel avaldanud.

Maapealse analoogtelevisiooni edastamine on juba lõpetatud Luksemburgis, Hollandis, Soomes, Rootsis, Saksamaal, Belgias (Flandrias) ja suuremal osal Austria territooriumist. Hiljemalt 2010. aasta lõpuks toimub see Austria ülejäänud osas, Eestis, Taanis, Hispaanias, Maltal ja Sloveenias. Maapealse analoogtelevisiooni edastamine lõpetatakse ajavahemikus 2010–2012 Belgias (Valloonia ning Brüssel ja selle ümbrus), Bulgaarias, Küprosel, Tšehhi Vabariigis, Kreekas, Prantsusmaal, Ungaris, Itaalias, Leedus, Lätis, Portugalis, Rumeenias, Slovakkias ja Ühendkuningriigis.

Poolas on ülemineku lõpptähtaeg aastal 2015.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt