3. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Ratase koduleht häkkerite rünnaku all

Riigikogu keskerakondlasest abiesimehe Jüri Ratase ametlik koduleht sattus häkkerite rünnaku alla.

"Kui proovisin külastada keskerakondlasest Riigikogu aseesimehe Jüri Ratase ametlikku lehekülge www.ratas.ee (kasutasin linki Riigikogu saidil), siis Mozilla Firefox 3.0.6. ei avanud seda, vaid andis hoopis järgmist teadet: REPORTED ATTACK SITE," vahendas IT-turvalisuse veebileht arvutikaitse.ee ühe oma lugeja märgukirja.

Arvutikaitse.ee toimetaja Aare Kirna teatel andsid kirjeldatud hoiatuse nii brauserid Firefox kui Chrome. Internet Explorer oli nõus lehekülje avama ning seal paikneva Flashi käima tõmbama. "Viimane viskab kasutaja saidile bestlotron.cn, mis Google'i andmetel on sama pahavaraga nakatanud 870 saiti, see omakorda aga saidile abfintour.ru, mis on Google'i andmeil sokutanud pahavara koguni 1566 koduleheküljele," kirjeldas Kirna olukorda.

Ei usu siiski, et Jüri Ratas teadlikult pahavara levitaks – näiteks Flashi turvaauk ei tahagi alati saidiomaniku aktiivset kaasabi, lisas ta.

Kirna sõnul ei tasu tõtata Jüri Ratase kodulehele vaatama, kuidas üks ärahäkitud veebileht välja näeb. "Mul õnnestus testmasin kaks korda paljalt sellel leheküljel asuva Flashi käivitamise peale kokku jooksutada. Parem uuendage oma brauseri Flash-playerit," märkis ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052