3. märts 2009
Jaga lugu:

Jüri Ratase koduleht häkkerite rünnaku all

Riigikogu keskerakondlasest abiesimehe Jüri Ratase ametlik koduleht sattus häkkerite rünnaku alla.

"Kui proovisin külastada keskerakondlasest Riigikogu aseesimehe Jüri Ratase ametlikku lehekülge www.ratas.ee (kasutasin linki Riigikogu saidil), siis Mozilla Firefox 3.0.6. ei avanud seda, vaid andis hoopis järgmist teadet: REPORTED ATTACK SITE," vahendas IT-turvalisuse veebileht arvutikaitse.ee ühe oma lugeja märgukirja.

Arvutikaitse.ee toimetaja Aare Kirna teatel andsid kirjeldatud hoiatuse nii brauserid Firefox kui Chrome. Internet Explorer oli nõus lehekülje avama ning seal paikneva Flashi käima tõmbama. "Viimane viskab kasutaja saidile bestlotron.cn, mis Google'i andmetel on sama pahavaraga nakatanud 870 saiti, see omakorda aga saidile abfintour.ru, mis on Google'i andmeil sokutanud pahavara koguni 1566 koduleheküljele," kirjeldas Kirna olukorda.

Ei usu siiski, et Jüri Ratas teadlikult pahavara levitaks – näiteks Flashi turvaauk ei tahagi alati saidiomaniku aktiivset kaasabi, lisas ta.

Kirna sõnul ei tasu tõtata Jüri Ratase kodulehele vaatama, kuidas üks ärahäkitud veebileht välja näeb. "Mul õnnestus testmasin kaks korda paljalt sellel leheküljel asuva Flashi käivitamise peale kokku jooksutada. Parem uuendage oma brauseri Flash-playerit," märkis ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt