5. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

3D-veebikaamera jõudis turule

Interneti teel toimuvaid videokõnesid saab nüüd pidada kolmedimensiooniliselt. 3D-veebikaamera jõudis turuleSuurbritannias, USAs ja Euroopa Liidus jõudis turule uus 3D-veebikaamera nimega Minoru.

Uus seade koosneb kahest veebikaamerast, mis asuvad üksteisest umbes sama kaugel kui inimese silmad. Sealt saadetakse arvutisse kaks pilti, mille põhjal vastav tarkvara reaalajas ruumilise pildi tekitab, kirjutas Technology Review.

Pilti saab vaadata uute 3D-monitoridega, aga ka tavaliste monitoridega, kasutades spetsiaalseid prille. Veebikaamera ühendub Skype’i, AOL Instant Messenger’i ja YouTube’iga.

Seadme valmistas ettevõte Promotion and Display Technology. USA-s maksab Minoru 89 dollarit, Suurbritannias 49,95 naela ja eurot kasutavates riikides 79,95 eurot.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755