5. märts 2009
Jaga lugu:

Juhtivad IT-firmad lubasid rohkem naisi tööle võtta

Euroopa juhtivad infotehnoloogiafirmad leppisid Euroopa Komisjoni õhutusel kokku, et võtavad edaspidi rohkem naisi tööle kui seni.

Sel nädalal allkirjastasid viis juhtivat info- ja sidetehnoloogiaettevõtet – Alcatel-Lucent, IMEC, Orange-France Telecom Group, Microsoft ja Motorola – dokumendi „Euroopa parimate tavade juhend naiste rolli suurendamise kohta info- ja sidetehnoloogia valdkonnas”.

Samal ajal kui 2010. aastaks ennustatakse umbes 300 000 kvalifitseeritud inseneri puudujääki, on iga viie meessoost IT-spetsialisti kohta vähem kui üks naisspetsialist, märkis Euroopa Komisjon oma uudiskirjas.

ELi infoühiskonna volinik Viviane Reding kommenteeris: „Info- ja sidetehnoloogiasektor hakkab alles praegu aru saama sellest, kuivõrd oluline on naiste kaasamine Euroopat ähvardava kvalifitseeritud töötajate puudujäägi leevendamisse. Belgia info- ja sidetehnoloogiasektor vajab täiendavalt 10 100 kvalifitseeritud töötajat, Poola 18 3000, Hispaania 41 800 ja Saksamaa koguni 87 800 uut IT-spetsialisti."

Vastavalt kokkuleppele luuakse näiteks tütarlaste arvutiklubisid, mis võimaldaks veebilehtede loomise, muusika miksimise või võrguajakirjade kujundamise abil arendada oma IT-alaseid oskusi; laiendatakse emapuhkuseaegseid mentoriprogramme, mis aitavad naistel hoida end kursis värskeimate uudistega tehnoloogiavaldkonnas; pakutakse praktilist abi pere- ja tööelu tasakaalustamisel paindliku tööaja ja kodus töötamise võimaluse kaudu; käivitatakse naiste info- ja sidetehnoloogiafoorumid ja -võrgud, mis aitavad tööd leida ning pakuvad nõuandeid ja juhendamisvõimalust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt