5. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhtivad IT-firmad lubasid rohkem naisi tööle võtta

Euroopa juhtivad infotehnoloogiafirmad leppisid Euroopa Komisjoni õhutusel kokku, et võtavad edaspidi rohkem naisi tööle kui seni.

Sel nädalal allkirjastasid viis juhtivat info- ja sidetehnoloogiaettevõtet – Alcatel-Lucent, IMEC, Orange-France Telecom Group, Microsoft ja Motorola – dokumendi „Euroopa parimate tavade juhend naiste rolli suurendamise kohta info- ja sidetehnoloogia valdkonnas”.

Samal ajal kui 2010. aastaks ennustatakse umbes 300 000 kvalifitseeritud inseneri puudujääki, on iga viie meessoost IT-spetsialisti kohta vähem kui üks naisspetsialist, märkis Euroopa Komisjon oma uudiskirjas.

ELi infoühiskonna volinik Viviane Reding kommenteeris: „Info- ja sidetehnoloogiasektor hakkab alles praegu aru saama sellest, kuivõrd oluline on naiste kaasamine Euroopat ähvardava kvalifitseeritud töötajate puudujäägi leevendamisse. Belgia info- ja sidetehnoloogiasektor vajab täiendavalt 10 100 kvalifitseeritud töötajat, Poola 18 3000, Hispaania 41 800 ja Saksamaa koguni 87 800 uut IT-spetsialisti."

Vastavalt kokkuleppele luuakse näiteks tütarlaste arvutiklubisid, mis võimaldaks veebilehtede loomise, muusika miksimise või võrguajakirjade kujundamise abil arendada oma IT-alaseid oskusi; laiendatakse emapuhkuseaegseid mentoriprogramme, mis aitavad naistel hoida end kursis värskeimate uudistega tehnoloogiavaldkonnas; pakutakse praktilist abi pere- ja tööelu tasakaalustamisel paindliku tööaja ja kodus töötamise võimaluse kaudu; käivitatakse naiste info- ja sidetehnoloogiafoorumid ja -võrgud, mis aitavad tööd leida ning pakuvad nõuandeid ja juhendamisvõimalust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052