5. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Margus Reinsalu sillutab Eesti Energiale teed Marokosse

Eesti Energia kuulab suurärimees Margus Reinsalu kaasabil Marokos maad, et alustada koostööd põlevkivi töötlemises. Näiteks viis Reinsalu siinse riigifirma juhid kokku Maroko valitsusega.

"Viimaste aastate jooksul on päris mitmed riigid, sealhulgas Maroko, tundnud huvi Eesti Energia põlevkivi töötlemise oskusteabe vastu. Kuna Marokos paiknevad ühed maailma suurimad ja küllaltki hästi uuritud põlevkivivarud, siis oleme Maroko esindajatega kohtunud ja rääkinud võimalikust koostööst, kuid milleski konkreetses kokku lepitud ei ole," ütles Eesti Energia kütuste valdkonna kommunikatsioonijuht Katrin Kaun.

Maroko aukonsul Eestis Margus Reinsalu omab selles Aafrika riigis reaalset ärikogemust ning on aidanud Eesti Energiat sealse tausta tundmaõppimise ja õigete kontaktide loomisel, lisas Kaun.

Margus Reinsalu ütles, et täna sõltub Maroko paljuski välismaistest energiakandjatest. "Olen viinud Eesti Energia inimesed kokku Maroko valitsuse liikmetega ja nendele on jäänud Eestist, Eesti Energiast ja meil kasutatavast põlevkivi töötlemise tehnoloogiast ning suhtumisest põlevkivisse väga hea mulje," sõnas ta. Reinsalu avaldas lootust, et jõutakse pikaajalisele vastastikku kasulikule koostööle.

"Mul endal on hea meel, kui suudan midagi ära teha, mis on kasulik Eestile ja Marokole," lisas suurettevõtja. Reinsalu sõnul omab Maroko vaatamata sõltuvusele välismaisest energiast suuri põlevkivivarusid, mis on kümneid kordi suuremad kui Eestil.

Maroko tunneb tema ütlusel väga suurt huvi põlevkivi kasutuselevõtu vastu, et katta üha kasvavat elektrienergia vajadust. Reinsalu andmetel küünib Maroko energiavajaduse juurdekasv 600 megavatini aastas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474