11. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uusi kuritegusid: Second Life'i raha vargus

Ülemaailmse andmeturbefirma McAfee turvastrateeg Toralv Dirro kõneles täna GT Tarkvara seminaril Lahenduste päev pahavara trendidest, tuues välja virtuaalraha vargused online-mängudest Warcraft või Second Life.

„Näiteks Second Life’is on 9 miljonit kodanikku ja seal kehtib oma raha Linden dollar, mis on konverteeritav reaalsetesse USA dollaritesse. Kurjategijad on avastanud selle uue võimaluse raha teenimiseks ja kasutavad seda ära,“ edastas GT Tarkvara Dirro hoiatuse.

Küberkuritegevuse mastaapidest rääkides tõi Dirro paralleele narkokuritegevusega: „Narkootikumidega seotud kuritegevuses liigub vähem raha kui küberkuritegevuses,“ ütles Dirro.

GT Tarkvara tegevjuhi Ahti Leppiku sõnul on tänavuse seminari eesmärk tutvustada uusi ohte ja pakkuda välja häid lahendusi. „Mida rohkem tehnoloogiat kasutatakse, seda olulisem on turvariskide hajutamine,“ ütles Leppik.

GT Tarkvara pakub laiatarbetarkvara ja litsentseerimislahendusi suurfirmadele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755