12. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pooled IT-firmad ennustavad tulu kasvu

Vaatamata ülemaailmsele majanduse jahenemisele ootavad ligi pooled (46%) maailma IT-firmade juhtidest 2009. aastal tulude suurenemist, selgub iga-aastasest IT-firmade arengu uuringust.

31% 335st küsitletud IT-juhist eeldas, et tulud jäävad samaks ning 22% kahtlustas kasumi langust.

Neljandik IT-juhtidest plaanib töötajaskonda vähendada. Aasta varem pidas sarnast plaani vaid 6% küsitletutest. Võrreldes eelmise aasta 68 protsendiga, plaanib sel aastal kollektiivi suurendada 28%. Ligi pooled vastanutest (46%) muutusi tööhõives ei plaani.

Ligi pooled (48%) vastanutest näevad infotehnoloogia sektori tulevikku 2009. aastal vähem positiivsena. Eelmisel aastal oli samal arvamusel kõigest 4% vastanutest. Sellest hoolimata on 13% vastanutest optimistlikud (eelmisel aastal 53%) ning 39% vastanutest hindavad olukorda samaks eelmise aastaga.Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevjuhi Jüri Jõema sõnul on IT-tööstusel oluline roll ettevõtete kulude kärpimisel ning produktiivsuse suurendamisel. "Meie liidus olemegi seda meelt, et infotehnoloogiat tuleks võtta kui võimalust, mitte kui kulutust. Osal Eesti ettevõtetel on vaja veel tugevasti oma mõtteviisi muuta," märkis Jõema.Tehnoloogiaettevõtted reageerivad majanduslangusele mitmeid uusi tooteid ja teenuseid välja arendades, väidab 68% vastanutest. Pooled (51%) vaatavad üle või arendavad kommunikatsioonisõnumeid uute toodete kohta ning 32% suunavad energia uutele turgudele.45% vastanutest väidab, et personali on lihtsam leida, kui 12 kuud tagasi. 44% peab olukorda personali vallas samaks ning 11% arvab, et uute töötajate värbamine on keerulisem.Uuringut viib maailmas läbi üleilmne PR-võrgustik Eurocom Worlwide, kuhu Eestist kuulub kommunikatsioonifirma In Nomine. Ülemaailmne uuring tehti selle aasta jaanuaris ja veebruaris.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474