13 märts 2009
Jaga lugu:

Microsoft on allahinnatud rahamasin

Microsoft, mille turuosa personaalarvutite tarkvaraturul on üle 90 protsendi on saanud rahamasinaks, kirjutab The Wall Street Journal.

Viimase 12 kuuga on tarkvaragigandi aktsia hind langenud 42 protsenti jäädes sellega alla tuntud tehnoloogianimedest nagu Apple, IBM ja Oracle. Microsofti aktsia hinna ja kasumi suhe on 9,6, mis jääb IBM-i kümnele napilt ning teistele tublisti alla.

See aga võib anda investoritele lähiajal võimaluse, kirjutab majandusleht investorite jaoks mõjukas rubriigis Kuuldused tänavalt (Heard on the Street). Microsoft genereerib jätkuvalt vaba raha. Credit Suisse hindab selle aasta summaks 15 miljardit dollarit lisaks praegu bilansis olevale 19 miljardile. See tähendab, et isegi kui kasum sel aastal langeb, on dividenditootlus (kolm protsenti) ikkagi ülikindel, mida ei saa öelda paljude teiste ettevõtete kohta.

Uue hingamise võib aktsia saada pärast operatsioonisüsteemi Windows 7 turule tulemist, mis peaks toimuma üheksa kuu pärast.

Muidugi, ettevõtte monopoolne seisund tasapisi taandub Apple’ile ja Google’le ning nutitelefonid asendavad osaliselt sülearvuteid. Aga kõik see on kaugem tulevik. Suurem oht võib tulla ettevõtete suundumisest nn klastersüsteemidele, kus arvutitarkvarast saab olulisem olema serverite tarkvara.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112indrek.kald@gmail.com
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150ana.madismae@aripaev.ee