26. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logitechi uus klaviatuur pole ainult teksti sisestamiseks

Arvutite ja nendega seotud seadmete areng on väga kiire. Veel mõned aastad tagasi olid juhtmeta hiired ja lamekuvarid pigem uuenduslikud ja eksootilised tooted, nüüd on nad aga muutunud vägagi tavalisteks.

Üks asi ei kipu aga eriti muutuma – see on klaviatuur. Ehk on see nii seetõttu, et konservatiivsus on siin oluline. Tähtede omavahelist paigutust muuta ei saa ning mida rohkemat siin ikka leiutada? Tundub, et Logitech siiski ei arva nii, sest nende uus eelkõige arvutimänguritele mõeldud klaviatuur G19 sisaldab mitmeid olulisi lisandusi, mida tavalistel klaviatuuridel ei ole, kirjutas Physorg.

G19 sobib kasutamiseks ka hämaras või pimedas ruumis, sest iga klahv on valgustatud. Valgustuse tugevust ja värvust saab muuta. Klaviatuuri vasakul poolel on 12 programmeeritavat klahvi, millele saab anda soovitud funktsioone ning hääletugevust saab reguleerida ühe klahviga. Kõige uuenduslikum lisafunktsioon on aga klaviatuuri keskel ülaosas paiknev väike kuvar (320 x 240 pikslit), millel saab silma peal hoida ka siis, kui oled keskendunud klaviatuuriga töötamisele. Kuvari kaldenurk on muudetav, et selle jälgimine oleks kõige mugavam. Seda on vaja näiteks arvutimänguritele, et sündmustel pidevalt silm peal hoida.

Sinna on võimalik kuvada ka näiteks mängu statistikat või muud soovitut. Nimekiri mängudest, mis sellist lisakuvarit toetavad, on olemas Logitechi kodulehel. Klaviatuur maksab 200 dollarit (üle 2000 krooni), mis sellest ilmselt laiatarbekaupa ei tee, kuid ega juhtmeta hiirtki kõik veel kallima hinna tõttu omaks pole võtnud. Kes aga kord kasutama on hakanud, see ei taha enam mõeldagi sellele, et võiks sabaga hiire uuesti välja otsida. Ehk on nii ka Logitechi uue klaviatuuriga.

G19

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755