3. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: endise tööandja infot varastab iga kümnes lahkuja

Põhjamaades tehtud värske uuringu kohaselt virutab endise tööandja tagant äriliselt olulist infot iga kümnes töökoha vahetaja ja siinpuhul pole mõeldud peas kaasa viidavat.

Andmeturbeettevõtte CA uuringu järgi pääseb mõnigi endine töötaja ettevõtte andmetele ligi veel kaua pärast töösuhte lõppemist, kirjutas Tietoviikko. Ka küsitletud soomlastest tõdes kümnendik äritegevusega seotud andmete kaasavõtmist uude töökohta.

Siiski kinnitas vaid 8% andmenäppajaist, et kaasaviidust oli uuel kohal mingit kasu. Ligi pooled vastajatest ütlesid, et endise tööandja paroolid lakkasid töötamast mõne päeva jooksul pärast lahkumist. Üle 5% kinnitas ikkagi, et pääseb ettevõtte andmetele ligi, olgugi lahkumisest möödunud juba aasta. CA teatel on see selge märk, et mõnes ettevõttes andmeturbe rutiinist ei hoolita.

CA küsitles veebruaris kõigis Põhjamaades kokku 5000 inimest, sealhulgas Soomes 1005 inimest. Uuringutulemusi lugedes tuleb meeles pidada, et CA on ise andmeturbe halduslahenduste pakkuja, märkis Tietoviikko.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755