8. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valdo Kalm: hea haridus meie sektoris valus küsimus

Eesti peaks tootma info- ja kommunikatsioonivaldkonna spetsialiste, meie sektoris on endiselt haritud ning kogemustega inimeste puudust, ütles Eesti Telekomi juht Valdo Kalm.

"Haridus on meie jaoks endiselt valus küsimus. Viimased 15 aastat riiklikku tellimust on tootnud absoluutselt valesid inimesi turule," sõnas ta. Eestil pole vaja ärijuhte ega haldusjuhte, lisas Kalm.

Samuti rääkis ta, et Eestis on vaid üks tehnopol, Soomes see-eest saadi juba 1960ndatel aru, et seal just ajusid toodetaksegi. Kalmu sõnul pole mõtet käed rüpes valitsust kiruda, vaid tuleb ka ise midagi ette võtta ja luua rohkem tehnopole.

Kuna Eesti on väike riik ega suuda ise ülemaailmset brändi luua, võiks ekspordi kaudu maailma raha Eestisse toomine käia Kalmu kinnitusel läbi allhangete. "Kui sellega luuakse suur lisandväärtus, pole midagi häbeneda," rääkis Eesti Telekomi juht.

Kalm rõhutas, et alltöövõttude korras tuleks vaadata kaugemale lähinaabritest. Näiteks võiks minna Hiinase, Lõuna-Ameerikasse ja Indiasse, sest lähinaabrite juures ei suudeta niivõrd suurt lisandväärtust toota, kinnitas ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474