11. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi ärimehed võivad olla huvitatud Skype´i tagasi ostma

New York Timesi andmetel on üleilmse internetitelefoni teenuse asutanud rootsi ärimehed huvitatud neli aastat tagasi miljardite dollarite eest oksjoniportaalile eBay maha müüdud firma tagasiostmisest.

Netitelefoni loonud eesti inseneride idee elluviimist omal ajal rahastanud Niklas Zennström ja Janus Friis on ajalehe andmetel juba kontakteerunud mitme investeerimisfondiga ning koondavad ka oma vahendeid, et teha pakkumist oma sünnitise eest, vahendas Postimees Reutersit.

Skype'i kasutajate arv maailmas kasvab kiiresti ning eelmisel aastal teeniti sellega 550 miljonit dollarit, kuid eBay pole sellega rahul ning analüütikud soovitavad kompaniil telefoniteenus maha müüa.

Hiljuti ütles eBay praegune tegevjuht John Donahoe, et Skype ei ole sünergias ülejäänud oksjonikompaniiga, millele kuulub muu hulgas ka internetimaksete teenus PayPal.

Skype'i müümisega saaks eBay vahendeid oma USA tegevuse arendamiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052