13. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bookinghouse viib äritegevuse Eestist Leetu

Veebis lennupileteid müüv bookinghouse.net viib äritegevuse Eestist Leetu ning sulgeb siinse firma AS Bookinghouse.

Bookinghouse.neti omaniku UAB Interneto Partneris teatel optimeeritakse pikaajalise strateegia raames äritegevust Eestis, mis tähendab siinse ASi Bookinghouse likvideerimist. Edaspidi koondub äritegevus ühte keskusesse Vilniuses. Portaal bookinghouse.net jätkab Eestis tööd endisel viisil, klientidele ümberkorraldused mingeid muutusi kaasa ei too.

"Meie sihiks on alati kõige optimaalsem ärimudel, mis aitab tõsta efektiivsust ja seeläbi pakkuda klientidele strateegilistel turgudel parimat hinnapoliitikat. Meie pikaajaline strateegia sisaldab endas tegevuste koondamist ühte keskusse, mis võimaldab optimeerida ärikulusid," põhjendas bookinghouse.net-i opereeriva Interneto Partneris tegevjuht Evaldas Tylas.

Ettevõtte juht lükkas samas ümber Eesti meedias levinud kuulujutud bookinghouse.neti likvideerimise kohta. "Selline info on reaalsusest kaugel. Bookinghouse ASi sulgemine on lihtsalt osa ümberkorraldustest. Piletimüük internetis jätkub," rõhutas Tylas. Tema sõnul algatatakse ka väärinfo levikut puudutav uurimine. Ettevõttel ei ole mingeid probleeme klientidele antud kohustuste täitmisega, seisab bookinghouse.neti avaküljel.

2008. aastal investeeris UAB Interneto Partneris portaali bookinghouse.net enam kui 200 000 eurot (üle 3 000 000 kr). Süsteemiuuenduste eesmärgiks oli pakkuda kasutajatele suuremat otsingukiirust ja valikut nii tava- kui säästulendude osas, teatas firma.

Bookinghouse.neti asutas endine hotellijuht ja pankur Andres Liinat 2006. aastal koos IT-ettevõtja Kaido Saarmaga. Hiljem kaasati projekti investoriks Olari Taali firma Eggera. Mullu veebruaris müüdi veebireisibüroo leedukatele, vastu saadi vähemusosalus sealses ettevõttes Interneto Partneris. Vilniuses asuv Interneto Partneris omab seitset interneti vahendusel lennupiletite müügiga tegelevat portaali: bookinghouse.ee Eestis, flysiesta.lv Lätis, greitai.lt Leedus, flysiesta.pl Poolas, flysiesta.ru Venemaal, aviagid.com.ua Ukrainas ja rahvusvaheline flysiesta.com.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052