21. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deutsche Telekom uuris töötajate armuelu

Varem on avalikustatud, et Deutsche Telekom (DT) jälgis salaja töötajate sidepidamist ja pangaandmeid, eile lisandus info turvaosakonna sügavast huvist töötajate armuelu vastu.

"Voodis väga kogenud ja leidlik sekspartner," iseloomustas turvaosakonna isiku taustauuringu memo DT Horvaatia tütarettevõtte juhtkonda tööle kandideerinud naist, kirjutas majandusleht Handelsblatt. Sama dokument selgitab üksikasjalikult, milliseid partnereid on kandidaadil olnud, vajalikuks on peetud välja tuua ka tema õe maine "vabaarmastuse aktiivse esindajana." Töökandidaati aga „tunti sõprade seas emase kiskjana, kel on märgatavalt suur sugutung“ ning ta olevat eelistanud vanemaid mehi. Ühte teist kandidaati tutvustati turvamemos kui raskekujulist joomarit ning kolmandat kui „korruptandist rotti.“

Saksamaa oma ala suurim ettevõte on ise tunnistanud juhtkonna liikmete telefonikõnede uurimist seoses ajakirjanikega suhtlemisega, et leida infolekete allikaid. Tuhandetes töötajate pangaarvetes nuhkimine on samuti avalikuks tulnud, väidetavalt oli selle põhjus leida töötajate võimalikke korruptiivseid seoseid DT-le kaupu ja teenuseid müüvate lepingupartneritega.

DT on kinnitanud, et tööle kandideerijate eraasjade uurimine ei ole ettevõttes üldine tavapärane käitumine. Turvaasjatundjate teatel tuhnivad Saksa ettevõtted just Ida-Euroopas hoolikalt tööle võetavate inimeste taustas. Töölesoovijate taustauuringuid tegid DT tellimusel eradetektiivifirmad, Handelsblatti väitel esines dokumentides allikana ka Saksa luureteenistus BND.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755