21. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion: tasub panustada sideteenuste eksporti

Eestil tasub panustada sideteenuste eksporti, ütles Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan.

Kalev Reiljan annab Sloveenias Brdos täna toimuval SRÜ ja Ida-Euroopa riikide sidevaldkonna esindajate iga-aastasel koostöökohtumisel ülevaate Eesti edusammudest infoühiskonna edendamisel. "Peame seda nii iseenesest mõistetavaks, et kasutame e-kooli lahendust, osaleme e-valimistel ja esitame tuludeklaratsiooni internetis. Tegelikult on tegemist silmapaistvate saavutustega ning see on valdkond, kus me oleme eeskujuks väga paljudele riikidele," ütles ta.

Reiljani sõnul on kõrge internetiseerituse tase ja tugev e-riik Eesti üks olulisemaid konkurentsieeliseid. "Teel Brdosse vestlesin pikalt Venemaa sideministri Igor Štšjogoleviga ja sain taas kord kinnitust, et Eestil tasuks väga võimsalt panustada sideteenuste eksporti. Lisaks sellele, et koostöö loob ka meile uusi võimalusi ja annab täiendavaid ressursse näiteks uute tehnoloogiate näol, oleks see riigile ka märkimisväärne tuluallikas," rääkis Reiljan.

Regionaalse sidevaldkonna liidu kohtumise eesmärk on tihendada erinevate riikide ja sideettevõtete vahelist koostööd, jagada kogemusi ning käsitleda valdkonda puudutavaid aktuaalseid küsimusi. Kohtumist juhib Sloveenia majandusminister Matej Lahovnik, osalevad näiteks Venemaa, Ukraina, Valgevene sidevaldkonna ministrid ning teiste riikide erinevate ametite juhid ja telekommunikatsiooniettevõtete esindajad.

Kalev Reiljan töötab Elioni juhatuse liikmena ning tehnoloogiaüksuse juhina 1. aprillist 2008. Varem oli ta seitse aastat erinevatel ametikohtadel Nokias ja Nokia Siemens Networksis Tallinnas, Helsingis, Moskvas, Kiievis ja Istanbulis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755