26. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ITLi uue juhi eesmärk on eksport

Eesti IT-ekspordi maht on siiani olnud naeruväärne ning omavahelistes suhetes mängitakse Andrest ja Pearut, võttis eile Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) uueks presidendiks valitud Webmedia juht Taavi Kotka kokku praeguse olukorra.

""Usun, et uus juhatus suudab kaasa aidata eelkõige ITLi liikmete ekspordivõime kasvatamisele ning koostöö suurendamisele. Sel eesmärgil on juhatusse kaasatud rida säravaid tegijaid, kellel on silmapaistev ekspordikogemus või oluline suhetevõrgustik nii Eestis sees, kui väljaspool Eestit," ütles Kotka.

Teise olulise töölõiguna keskendub liit IT-tööjõu juurdekasvule. Selle valdkonna eest juhatuses vastutav Sten Tamkivi selgitas: „Eestis elab kirkaid tehnoloogiatalente küll, kuid meie valdkonda alaliselt kummitav mure on see, et meid on vähe. Üha uued idufirmad ja ekspordi-edulood vaid suurendavad nõudlust parimate inimeste järele. Seepärast on oluline, et juurdekasv jätkuks – ITL panustab omalt poolt valdkonna populariseerimisse, rahvusvahelisel tasemel erialahariduse arengusse ja täienduskoolitustesse.“

ITLi uue juhatuse liikmed on Teet Jagomägi (AS Regio), Sten Tamkivi (Skype Technologies OÜ), Taavi Kotka (AS Webmedia) ja Rain Laane (Microsoft Estonia OÜ). Eelmisest koosseisust jätkavad juhatuses Urmas Kõlli (AS Datel), Markus Nisula (Elisa Eesti AS) ja Tõnu Grünberg (AS EMT), kes jätkab ühtlasi tööd ITLi asepresidendina.

ITL ühendab info- ja kommunikatsioonitehnoloogiaga (IKT) tegelevaid ettevõtteid, millede käive moodustab rohkem kui 80% Eesti IKT-sektori kogukäibest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052