27. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia internetipood kukkus kolinal läbi

Nokia Ovi internetipoe avamine läks eile üle kivide ja kändude, mistõttu poe käikulaskmist nimetati turul täielikuks katastroofiks ja Nokiat ennast dinosauruseks.

Nokia teatas eile, et poel oli tehnilisi probleeme ja mõnel juhul ei pääsenud sinna sissegi. „Varsti avamise järel tabasid meid ebanormaalselt suured tõrked internetiliikluses, mis tekkisid mingist tegevusprobleemist,“ andis Nokia teada.

Suurem osa esialgseid hinnanguid olid negatiivsed ja tunnustatud tehnoloogiablogi TechCrunch nimetas poodi täielikuks katastroofiks.

Strand Consulti tegevjuhi John Strandi sõnul oli poe avamine suur ebaõnnestumine, mis näitas Nokiat dinosaurusena. „Nad teadsid, et neid võrreldakse Apple’iga. Neil oli olemas aeg, ressursid, ja siis tuleb Nokia välja millegi sellisega! Nad ei vasta ootustele. Ja mis juhtus dinosaurustega?“ küsis Strand.

Apple’i App Store on olnud erakordselt menukas. See on saanud vaevalt aastaga umbes miljard tellimust. Nüüd tahavad ka teised operaatorid nagu Vodafone, Microsoft ja Nokia sellest turust osa saada.

Nokia pood Ovi avati eile üle maailma umbes 50 miljonile kasutajale. Potentsiaalsete kasutajate arvult ületab Nokia konkurente. Apple on müünud seni vaid umbes 20 miljonit IPhone’i.

Paraku kuleb end Nokia poodi end sisse registreerida. Turul ei peeta seda heaks tooniks, sest mida rohkem samme peab klient tegema teenuseni jõudmiseks, seda kergemini ta loobub.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474