10. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Randpere: mind võiks huvitada muusika ja kultuur

IBM Eesti tegevjuhi kohalt lahkuv Valdo Randpere pole tulevikuplaane veel kindlalt paika pannud, kuid ei välista, et see võib olla seotud kultuuri või muusikavaldkonnaga.

Mainisite varasemas pressiteates, et tahaksite uudishimulikult ringi vaadata mõned teises valdkonnas, mis ei ole IT valdkond, mis see võiks olla? "Kõik on huvitav, mis on seotud kultuuriga ja muusikaga, poliitikaga ja ükskõik millega. Ma olen uudishimulik endiselt, aga ma olen IT businessis olnud nii kaua, et ma kahtlen, kas ma siit midagi uut ja põnevat leiaksin," vastas Randpere

Olles tegelenud väga pikalt IT-toodete müümisega, võib-olla oleks huvitav IT-tooteid osta, lisas ta. "Sedagi ei oska ju välistada, aga eks paistab," märkis Randpere.

Milline peaks olema pakkumine, mis teid kohe uuesti tööle ajaks? "Põnev. Ja hea meelega seotud mingit otsa pidi kultuurivaldkonna või muusikaga," vastas ta ning jätkas: "mind rikkus natuke ära see, kui ma sügisel "Laulud tähtedega" saates osalesin."

Randpere rääkis, et poolkogemata kisti teda tagasi muusikamaailma, kust ta väga kaua oli eemal olnud "ja mulle meeldis". "Mulle meeldis nende inimestega taas suhelda ja mulle meeldis see taaselamus sellest mõtlemisest ja olemisest, mis on täiesti teistsugune sellest, mis valitseb siin ITs ja karmis ärimaailmas," kirjeldas ta.

Kindlasti ei pidanud ta enda sõnul silmas mikrofon ühes käes ja kitarr teises stiilis osalemist muusikamaailmas, aga sellega kokku puutuv suund võiks olla siiski huvitav.

Randpere jagas ka soovituse, et kui sa oled millestki ära tüdinenud, siis lase see tüdimus välja paista kevadel, sest siis saab suvel puhata.

Uurides, kes võiks olla uus IBM Eesti juht ning kas ta peaks tulema firma seest või väljast, ütles Randpere, et praegune tegevjuhi kohusetäitja Riina Roosipuu võiks uue juhina edukalt hakkama saada.

Kas teie lahkumise näol on tegemist vaid ühe inimese lahkumisega või toob see kaasa ka mingeid reforme ettevõttes? "Muidugi ühe juhi lahkumine on ahvatlev moment midagi veel muuta," vastas Randpere ning lisas, et tegelikult ei tea ta täpselt midagi. "Mina oma peaga tulin selle peale, et tahan ära mina. Mind ei ole pühendatud küsimustesse, et mis siin pärast muutub või ei muutu," rääkis ta.

Oma suurimatest saavutustest IBMis tõi Randpere esile väga hea meeskonna, nimetades seda üheks tublimaks ja paremaks siinses IT sektoris. Lisaks märkis ta ära ka riigisektori dokumendihalduse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052