21. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaevandusgigant Xstrata üritab luua maailma suurimat kaevekompaniid

Kaevandushiid Xstrata tegi konkureerivale kaevanduskompaniile Ango American`ile ettepaneku ühineda,, misjärel tekiks ettevõte, millel eriti suur huvi Austraalia kaevandusalade vastu, kirjutab The Sunday Telegraph.

Xstrata tegevjuht Mick Davis kirjutas Ango American`i juhtkonnale eelmisel nädalal kirja, milles tegi ettepaneku alustada konsultatsioone kahe ettevõtte liitmiseks. Kui hiidfirmad ühineksid, oleks see ligikaudu 83 miljardi dollariline kokkulepe.

Seni ei ole teada, kas Anglo American on Xstrata ettepanekule vastanud.

Spekuleeritakse, et investeerimispangad Goldman Sachs ja UBS nõustavad Anglo American`i, samas kui Deutsche Bank ja JP Morgan Cazenove annavad nõu Xstratale.

Kahe kaevandusfirma ühinemine oleks analüütikute hinnangul igati mõistlik, sest sarnased huvid kattuvad neil mitmetes maailma piirkondades. Näiteks on mõlemal firmal söevarud nii Austraalias kui Lõuna-Aafrikas. Teisisõnu, kahe ettevõtte liitumise järel oleks kulude kokkuhoid märkimisväärne.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755