1. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas laienesid ID-pileti kasutusvõimalused

ID-piletit saab nüüd lisaks ühistranspordile kasutada ka erinevaid kultuuriüritusi ning asutusi külastades, nii võib augustis toimuvale Birgitta festivalile osta juba ID-pileti.

ID-piletiga pääseb nüüdsest ka loomaaeda, botaanikaaeda ning Tallinna Filharmoonia kontsertidele, lisaks Tallinna Linnamuseumisse, Nõmme ja Haabersti ujulasse ning Lasnamäe kergejõustikuhalli. Esimese suurema üritusena saab ID-pileti osta Birgitta festivalile augustis.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul lähtuti uuendusi rakendades eelkõige kliendikesksusest ja lihtsusest. "Mul on hea meel, et Tallinn on edumeelne ja mõtleb sellele, mismoodi ID-kaardi ja ID-pileti kasutamist oleks võimalik elanikele veelgi mugavamaks teha," sõnas Jäppinen.

Projekti arendusega tegeleva Märt Randoja sõnul pikeneb lahendust kasutavate asutuste nimekiri aja jooksul. "Täna oleme liikunud sammukese piletikeskkonna arenduses edasi, kuid me loodame tulevikus selles vallas veel edasi areneda," ütles arendustöid teostavas ASis Sertifitseerimiskeskus töötav Randoja. Ta lisas, et 2010. aastal on plaanitud süsteemi täiendada kontaktivaba kaardiga, mis võimaldab täna saadaolevaid lahendusi veelgi mugavamalt kasutada.

"Sellisel innovatsioonil on tugev rahvusvaheline potentsiaal," ütles abilinnapea. Jäppineni sõnul tehakse juba koostööd 2011. aastal Tallinnaga kultuuripealinna tiitlit jagava Turuga, et luua ühtsed piletisüsteemid nii Turu kui ka teiste suuremate Soome linnadega.

Laienenud ID-piletisüsteem ühildub Tallinna ühistranspordi, Tallinn Cardi ja mobiilparkimise süsteemidega. ID-pileti kasutusala laiendamise järgmine etapp avab ID-pileti võimalused ka Tallinna väliskülalistele. ID-piletisüsteem võimaldab osta pileti ette enne kohaleminekut ning seeläbi vältida järjekordi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755