1. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 korjas Mõmmifonid turult kokku

Tele2 alustas märtsis ainsa Eestis müügil olnud piiratud kasutusvõimalustega telefonimudeli turult kokkukorjamist, pakkudes lapsevanematele asenduseks telefone Samsung 320, Samsung 520 või Nokia 1650.

"Tõepoolest olime sunnitud tootjapoolse tarkvaravea tõttu müüdud Mõmmifonid turult tagasi korjama," vastas Tele2 turundusdirektor Kristjan Seema Äripäeva järelpärimisele. "Pakkusime kõigile klientidele asenduseks tasuta telefoni järgmisest valikust: Samsung 320, Samsung 520 või Nokia 1650. Kui sellest valikust klient sobivat telefoni ei leidnud, kandsime vastavalt kliendi soovile ostusumma teenuste ettemaksusks või kliendi arveldusarvele."Buddy Bear Phone ehk Mõmmifon

Seema lisas, et vastavalt kokkuleppele Mõmmifonide Hollandis asuva tarnija DealMakers B.Vga telefonide müüginumbreid ei avaldata. Seetõttu jättis Seema täpsustamata ka turult kokkukorjatud telefonide arvu.

Seema ei selgitanud lähemalt, milles tootjapoolne tarkvaraviga seisnes. Internetist võib näha, et tootja poolt Buddy Beariks ristitud ja Eestis Mõmmifoni nime kandev telefon on väidetavale tarkvaraveale vaatamata siiani müügis.

2003. aastal asutatud DealMakersil on esindused Hollandis, Venemaal ja Hongkongis. Buddy Beari müügihinnaks on veebi andmetel 130 eurot ehk 2 033 krooni.

Tootja nägi Mõmmifoni kasutajatena lapsi alates 3. eluaastast. Piiratud kasutusvõimalustega telefoniga sai ühendust võtta vaid lapsevanema poolt sisestatud telefoninumbritel ning kutsuda kiiret abi. Seega ei saanud lapsed helistada näiteks võõrastele ega eritasulistele telefoninumbritele, tellida omatahtsi Rate.ee maksevahendeid SOLe, telefonimänge, taustapilte, uusi helinaid ja muud sarnast.

Tele2 võimaldab eritariifsete kõneteenusnumbrite piiramist samadel tingimustel nagu tema konkurendid, kuid eritasuliste SMSide saatmist piirata ei saa. "Eritariifsete SMSide saatmine ning mobiilse interneti kasutus ei ole piiratud," tunnistas Seema.

"SMSi saatmist eritariifsetele numbritele ei ole võimalik piirata, kuna sõnum saadetakse alati sõnumikeskuse numbrile ning see on hoolimata sellest, kuhu numbrile sõnum edasi saadetakse, alati sama. Tele2 sõnumikeskuse number on näiteks +3725509911," selgitas Seema.

Tele2 püsikliendi kõnelimiidi piirang kannab klienditeeninduse andmetel vaid informatiivset iseloomu ega piira tegelikkuses väljahelistamist, ehkki limiit on juba ületatud. Sellest tingituna võib lapse kasutuses oleva telefoni arve ületada vanema määratud limiiti kordades.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755