27. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

France Telecomi juht: nutitelefonid ajavad end tapma!

Ettevõtte töötajate seas väidetavalt vohama hakanud enesetappude põhjusena nimetas selle juht Gervais Pellissier nutitelefone, mis põhjustavat pidevat stressi ja surmahirmu.

Pellissieri poolt Reutersile öeldu põhjal on nutitelefoni omanikud sunnitud olema jätkuvalt e-posti teel kättesaadavad.

"Tänapäeval ärimaailmas töötavad inimesed sõltumata ametikohast, olgu nad siis juhid või reatöötajad, on alati kättesaadavad. 15 aastat tagasi ei olnud keskmisel töötajal mobiili ega isegi koduarvutit. Minnes koju ei olnud sa enam tööl," seletas ta.

USAs on BlackBerry nutitelefon saanud hüüdnime CrackBerry (crack – murdumine, pragunemine – toim.) oma pidevast e-posti lugemisest sõltuvust tekitava omadusega.

Viimase pooleteise aasta jooksul on end tapnud 22 France Telecomi töötajat ja 13 on teinud selleks katset.

Arvestades ettevõtte sajatuhandelist töötajate arvu ja riigi keskmist enesetappude statistikat pole selles arvus midagi erakorralist, ent sündinud on meediamull ja selle käigus süüdistanud ametiühingud ettevõtte silmapaistvalt halba tööõhkkonda ning nüüd tippjuht moodsa tehnikaga liialdamist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755