8. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Windows 7 sai Wall Street Journalilt õnnistuse

Kahe nädala pärast on Microsofti kaua kestnud operatsioonisüsteemide õudusunenägu läbi, kirjutas The Wall Streeti mõjukas tehnoloogiaajakirjanik Walter S. Mossberg.

Kompanii toob 22. oktoobril turule Windows 7, mis on kiirem ja parem operatsioonisüsteem kui Vista, mis tegi kahju nii ettevõtte mainele ja produktiivsusele kui ka kõrge vererõhu kasutajatele, kirjutab Mossberg, kes on üks vähestest ajakirjanikest, kellele antakse eelnevalt testida ka Apple’i tooteid.

Windows 7 näol saavad personaalarvutite kasutajad lõpuks järglase ka heale, visale, tuttavale, aga aegunud Windows XP-le, mis tuli välja juba 2001. aastal ning on endiselt kõige populaarsem Windowsi versioon.

Kõrgtehnoloogias on 9 aastat vana operatsioonisüsteem võrreldav 20 aasta vanuse autoga. Ehkki XP töötab paljude jaoks väga hästi, on see suhteliselt nõrk paljudes valdkondades nagu turvalisus, töötamisel võrkudes ja paljud muud alad, mis on täna tunduvalt olulisemad kui 1999. aastal, mil XP-d välja töötati.

Pärast üheksa kuud kestnud Windows 7 eelversioonide ja lõpliku versiooni testimist viimase kuu jooksul usub spetsialist, et tegemist on parima Windowsiga, mida Microsoft on loonud. Toode suurendab ettevõtte produktiivsust ning pakub naudingut kasutajatele. Vaatamata mõnedele puudustele soovitab ta operatsioonisüsteemi massiliseks kasutamiseks.

Microsofti aktsia hind on täna kerkinud 2,7 protsenti 25,79 dollarini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755