22. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Telekomi kasum kahanes viiendiku võrra

Eesti Telekomi kasum kahanes kolmandas kvartalis 19 protsenti, 392 miljoni kroonini ehk 2,84 kroonini aktsia kohta, teatas ettevõte börsile.

Eelmise aasta kolmandas kvartalis oli telekomiettevõtte kasum 485 miljonit krooni ehk 3,51 krooni aktsia kohta.

Grupi käive kahanes 14,3 protsenti, 1,342 miljardi kroonini. Grupi müügitulu kolmandas kvartalis oli peamiselt mõjutatud regulatsioonidest (mobiilsektorile Euroopa Liidust) ning majanduse jahenemisest (kauba müügi vähenemine ja tarbijakäitumise muutumine), kommenteeris majandustulemusi Eesti Telekomi juhatus.

Tänu kõikides grupisegmentides käivitatud efektiivsusprojektidele on kulumieelse ärikasumi kahanemine olnud väiksem müügitulude kahanemisest ning kulumieelse ärikasumi marginaal on võrreldes eelmise aastaga kasvanud.

Üheksa kuu kokkuvõttes vähenes kontserni kasum veerandi võrra 1,039 miljardi krooni ehk 7,51 kroonini aktsia kohta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755