30. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiliturul oodata hinnasõda

Pärast neli kvartalit kestnud langust on pühadekvartalil oodata müügi kasvu, aga karta on ka hinnasõda, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Mobiilitelefonide tööstuse ajaloo halvim aasta hakkab lõppema. Globaalne turuliider Nokia ennustas kuu keskel, et selle aasta globaalne maht langes kokku seitse protsenti, aga aasta viimases kvartalis on oodata kerget tõusu.

„Tööstus liigub taastumise suunas,“ kinnitas uudisteagentuurile analüüsikeskuse Strategy Analytics Neil Mawston, kes ennustab neljandaks kvartaliks kolmeprotsendilist tõusu.

Aga ta hoiatas, et turg on ülerahvastatud ning ülepakkumine ning hindade alandamised on 2010. aastal vältimatud.

„2010. aastal näeme ülepakkumist, sest tööstus on väljumas suurest mahtude langusest. Oht on aga see, et kõrilõikajalik konkurents hävitab tööstusharu taastumise,“ kommenteeris uudisteagentuurile analüüsikeskuse MKM Partners analüütik Tero Kuittinen.

Kolmandas kvartalis võitsid turuosa Lõuna-Korea tootjad Samsung ning LG Electronics kasvatades käivet vastavalt 16 ja 37 protsenti. Samsungi käes on juba 20,7 protsenti mobiiltelefonide turust jäädes küll tunduvalt maha Nokia 37 protsendist.

„Esimest korda päras Motorola RAZRi õitsengut on kellelgi teisel peale Nokia üle 20protsendiline turuosa,“ kinnitas Reutersile Mawson.

Nii Motorola kui ka Sony Ericsson kaotasid turuosa, mõlemad eelmise aastaga võrreldes poole võrra. Apple’i turuosa kasvas 2,5 protsendini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755