31. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia sulgeb N-Gage'i

Nokia OY sulgeb järgmisel aastal mängukonsool-mobiiltelefoni N-Gage teenuse, tunnistades, et tema esimene suurem lisateenus kukkus läbi, vahendas Reuters.

Firma kirjutas oma blogis, et uusi N-Gage platvormi mänge ega telefone enam välja ei tule. Üks fänn märkis sissekande juurde, et tegemist on kurva päevaga N-Gage'i fännidele. Tegelikult ei saavutanud teenus aastate jooksul soovitud massilist edu vaid seda hindasid ainult paadunud mängufännid.

Nokia teatel saab mänge osta kuni 2010. aasta septembrini ja mänge puudutav veebileht jääb avatuks kuni 2010. aasta lõpuni. „Tegemist on realistliku lähenemisega. On aeg matta surnu ja keskenduda tulevikule,“ ütles MKM Partneri analüütik Tero Kuittinen, lisades, et N-Gage kasuks otsustades olid Nokial suured võimalused ka muudes traditsioonilisemates valdkondades.

Peale N-Gage sulgemist jätkav Nokia mobiilsete mängude müümist oma Ovi poes, mis on populaarse Apple’i App Store väiksem rivaal. Edaspidi keskendub Nokia taas traditsioonilisele mobiiltelefoni turule.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755