3. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: vaevalt ükski väikeaktsionär TeliaSoneraga kohtusse läheb

Vaevalt hakkab mõni Eesti Telekomi väikeaktsionär TeliaSoneraga kohtus vaidlema Telekomi aktsiate ülevõtmishinna üle, ütles LHV analüütik Kristo Oidermaa.

"Vaadates Eesti Telekomi aktsionäride struktuuri, siis kahtlen, et leidub väikeaktsionäre, kes soovivad hakata kohtus TeliaSoneraga vaidlema, kuna protsess võib olla pikk ja kulukas," põhjendas ta.

"Samuti näitas Eesti riigi poolne pakkumise aktsepteerimine välismaise nõustaja soovitusel, et nende arvates on hind õiglane. Seega ei usu, et TeliaSonera ülevõtupakkumist muudab," lisas Oidermaa.

Tema sõnul kirjutas LHV esmase pakkumise järgselt avaldatud analüüsis, et nende jaoks on pakkumine liiga madal. "Samas dividendidega korrigeeritud uus ülevõtupakkumine ei jäänud LHV ootustest väga kaugele," kinnitas analüütik.

Oidermaa nõustus Kawe Kapitali partneri Kristjan Hänniga, et riigi jaoks oli tehtud pakkumine parem. Nimelt saavutas Eesti riik TeliaSoneraga aktsia hinna üle peetud läbirääkimistel Soome-Rootsi telekomi lubaduse maksta järgmisel kolmel aastal sada protsenti kasumist dividendidena välja. Riik teenib sealt aga tulumaksu.

Arvestades, et Eesti Telekom maksab tänavu neljandas kvartalis dividendidena välja kogu eelnevate perioodide jaotamata kasumi, jäävad dividendid järgneval kolmel aastal (2009-11) alla 8,6 krooni aktsia kohta, ütles Swedbank Marketsi analüütik Marko Daljajev 22. oktoobril.

Eesti riik on teeninud oma osaluselt Eesti Telekomis alates 2004. aastast riigieelarvesse dividendidena 2,18 miljardit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052