9. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP Connect plaanib kõnekaardiäri iga aasta kahekordistada

Püüame igal aastal vähemalt kahekordistada oma kõnekaardiäri, kommenteeris koostöös Eesti Telekomiga loodud rahvusvaheliste kõnekaartide tulevikku OÜ TOP Connect juht Vladislav Sobolev.

Ühtlasi oleme arendamas uusi innovatiivseid tooteid ja tulevikuteenuste lahendusi koos Eesti Telekomiga, lisas ta. Sobolevi sõnul on Eesti Telekomi roll luua tehnoloogilised lahendused ja infrastruktuur.

TOP Connect valis Eesti Telekomi koostööpartneriks põhjusel, et tegu on tugeva, kvaliteedile orienteeritud ettevõttega, millel on ka suurepärane arendusmeeskond, põhjendas Sobolev. "Eesti Telekom on avatud ning valmis arutama uusi ideid ja tehnoloogiaid, lisaks on neil väga tugev positsioon maailmas tänu TeliaSonera ressurssidele ning infrastruktuurile," lisas ta. Enne kõnekaardiprojekti oli meil positiivne kogemus koostööst TeliaSoneraga, märkis Sobolev.

Tänane Äripäev kirjutas esikaaneloos, et vaid paar Eesti Telekomi töötajat osaleb allhankeprojektis, mis toob ettevõttele pool miljardit krooni ekspordikäivet aastas. "Tegu on kõnekaardiga väljastpoolt Euroopa Liitu tulevatele ja Euroopa Liidu riikides reisivatele inimestele. Kõnekaardil on eri brändid eri riikides, kuid tehnoloogilises mõttes on tegu EMT SIM-kaartidega," selgitas Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm.

Sel põhjusel kasutavad need kõnekaardid Eesti numbreid, mis algavad suunakoodiga +372. Rahvusvahelised kõned, SMSid, andmeside jms teenused käivad Eesti kaudu ning EMT teenib selleltki. Allhanget osutab EMT Kanada päritolu sidefirma CSC Telecom siinsele harule TOP Connect OÜ. Teenus toodi turule 2006. aastal ja tänavu ulatub selle maht juba poole miljardi kroonini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052