14. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia kavandab sundpuhkusi

Nokia alustab Soomes Salo tehases täna ametiühingutega sundpuhkusele saatmise läbirääkimisi, kirjutab Yle.fi.

Kõnelused puudutavad 2000 töötajat kõigil tasanditel ja nendes lepitakse kokku järgmise aasta sundpuhkused.

Nokia kommunikatsioonijuhi Tapani Kaskineni sõnul pole koondamisi plaanis. Nokia kavatseb korraldada sundpuhkusi läbi aasta nii, et korraga on puhkusele saadetud 20 protsenti töötajatest.

Igaühe sundpuhkuse pikkus selgub läbirääkimistel, aga maksimaalselt kestab puhkus 90 päeva, selgitas Kaskinen. Tema sõnul tuleb kasutada sundpuhkusi, sest Salo tehase toodanguvõimsus on suurem, kui turg nõuab.

Nokia kasutas sundpuhkusi ka sel aastal. Usaldusmees Reijo Leppäneni sõnul olid selle aasta sundpuhkused pikemad, kui järgmiseks aastaks kavandatakse. „Selle aasta puhkusevajadus oli 30 protsenti. Järgmisel aastal tundub see väiksem tulevat,“ ütles Leppänen.

Läbirääkimised ametiühingutega kestavad kõige rohkem kaks nädalat. Leppäneni arvates jõutakse otsuseni kiiremini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755