12. jaanuar 2010
Jaga lugu:

Venezuelas devalveerimine võib Telefonicale põntsu panna

Euroopa suuruselt teise telekomi Telefonica kasum võib tulla alla prognoosi, kuna Venezuela devalveeris valuuta, vahendab Bloomberg.

Venezuela otsus devalveerida bolivari 50 protsendi võrra võib vähendada enam kui poole kahest miljardist dollarist, mida Telefonica sealt riigist lootis käibe näol teenida. Tegemist on Telefonicale Ladina-Ameerikas Brasiilia järel suuruselt teise käibegeneraatoriga. ING Groepi analüütik Georgios Ierodiaconou ütles, et tõenäoliselt ei suuda hispaania kompanii täita 2010. aasta kasumieesmärki, milleks on 2,10 eurot aktsia kohta.

„2010. aastal on Telefonical väga raske saada Ladina-Ameerikast ärikasumi kasvu,“ lisas ta, oles andnud aktsiale müügisoovituse. „Ma näen, et ettevõte vähendab selle aasta kasumiprognoosi aktsia kohta 15 protsendi võtta.“

Mullu sai Telefonica Ladina-Ameeirkast 40 protsenti käibest.

Eile kukkus Telefonica aktsia Madriidis 3,2 protsenti, 18,50 eurole.

Ka teised kompaniid kannatavad Venezuela devalveerimise tõttu. Maailma suurim tarbekaupade tootja Procter & Gamble teatas, et nad vaatavad üle, kui suur mõju nende tegevusele annab Venezuela devalveerimine. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt