18. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yahoo! oma Hiina partneri terava kriitika all

USA tehnoloogiafirma Yahoo! sai nädalavahetusel oma Hiina partneri terava kriitika osaliseks toetuse eest otsimootorifirmale Google, mis teatas protestiks Hiina häkkerite sagenevate rünnakute peale, et lõpetab otsitulemuste tsenseerimise või lahkub riigist sootuks.

Hiina tehnoloogiafirma Alibaba, milles Yahoo!-l on 40%ne osalus, nimetas Yahoo! käitumist vastutustundetuks, kuna võimalike süüdlaste kohta pole konkreetseid fakte. Google andis mõista, et näeb küberrünnakute taga Hiina ametivõime.

Läinud nädalal tegi Yahoo! oma rivaali toetuseks avalduse, milles teatas, et firma mõistab hukka kõik katsed tungida võrgusüsteemidesse, et hankida kasutajate kohta infot. „Toetame Google’i seisukohta, et sellised rünnakud on väga murettekitavad, ning oleme sügavalt veendunud, et kasutajate privaatsuse rikkumine on midagi sellist, millele me internetiala pioneeridena peame kõik vastu seisma,“ teatas Yahoo!.

Alibaba ja Yahoo! suhted on eriti viimasel aastal piredaks muutunud, kirjutas New York Times. Yahoo! tegevjuht Carol Bartz on korduvalt mõista andnud, et ei ole rahul sellega, mida Alibaba Yahoo! internetiportaali ja kaubamärgiga Hiinas teeb.

Yahoo! avaldus ei sisaldanud viidet Hiina ametivõimudele. Küll aga viitas Google oma päev varem tehtud avalduses võimalusele, et häkkerite rünnakute taga võis olla Hiina valitsus.

Alibaba nimetas Yahoo! avaldust ennatlikuks ja vastutustundetuks, kuna Google pole esitanud mingeid tõendeid.

Alibaba on Hiinas üks tuntumaid tehnoloogiafirmasid, mille juht Jack Ma on kuulsus eBay Hiina turult väljatõrjumise ja Yahoo! tegevuse ülevõtmisega Hiinas.

Yahoo! maksis Alibabale miljard dollarit ja andis firmale kontrolli Yahoo! kaubamärgi üle Hiinas, saades firmas vastu 40%se osaluse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755