20. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobi ja Nutiteq asuvad koos uusi mobiililahendusi looma

Rahvusvaheline mobiiliteenuste pakkuja Mobi Solutions omandas täna lõpule viidud tehingu käigus kolmandiku asukohapõhiste mobiilirakenduste arendajast Nutiteq OÜ, teatasid ettevõtted.

Mobi investeering ettevõttesse võimendab Nutiteqi tootearendust ja turundust, firmade koostööst tekib Euroopa mastaabis arvestatav tegija.

"Mobiilsetes seadmetes kasutatavad asukohapõhised rakendused on kiirelt kasvava nõudlusega valdkond", ütles Mobi partner Rain Rannu. "Nutiteqi ajud ning kogemus mobiilse kaarditarkvara vallas on unikaalsed ning ühiselt suudame uute ja ägedate lahendustega turule tulla."

Eestis on Nutiteqi loodud rakendustest kättesaadav “EMT Eesti Kaart”, mida on laetud enam kui 10 000 telefoni. Enamik Nutiteq OÜ käibest tuleb USA, Saksamaa, Lähis-Ida ning Austraalia turgudelt. Populaarseimal Nutiteqi tehnoloogiat kasutaval mobiiliteenusel USAs on üle 2 miljoni lõppkasutaja.

“Lähiaastad tulevad põnevad" ütles Nutiteqi asutaja ja juht Jaak Laineste. "Mobil on kogenud meeskond mobiilivaldkonna teenustes ja Nutiteqil rahvusvaheliselt arvestatav tase kaarditarkvara arendamises. Kombinatsioonis luuakse mitte ainult Eesti, vaid ka Euroopa mastaabis arvestatav asukohapõhiste mobiililahenduste loomise võimekus.”

Nutiteq on 2006. a asutatud Tartu teaduspargis asuv ettevõte, kes arendab mobiiltelefonide tarkvara. Nutiteq asutajaks ja juhiks on Regio rahvusvaheliste asukohatehnoloogiate looja Jaak Laineste.

Mobi Solutions on 2001. aastal Tartus asutatud rahvusvaheline mobiiliteenuste, SMS-gateway ja SMS-makse teenuste pakkuja ning SMS-hulgisaatmise vahendaja. Mobi m-turunduse lahendusi on kasutatud rohkem kui 500 projektis ning Mobi tarkvaraarendusmeeskonna välja töötatud rakendusi kasutab kokku rohkem kui 40 miljonit inimest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755