25. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina eitab Google’i ründamist

Hiina infotehnoloogiaministeerium eitas Google’i süüdistust, et riik oli seotud küberrünnakutega netihiiglase vastu.

USA otsimootorifirma on ähvardanud Hiinast lahkuda, väites, et Hiina häkkerid on rünnanud Google’it ja veel 34 ettevõtet, kirjutas CNN.

“Süüdistus nagu Hiina valitsus oleks osalenud üheski küberrünnakus kaudsel või otsesel viisil on täiesti alusetu ja sellise väite eesmärk on mustata riiki,” ütles ministeeriumi esindaja Hiina uudisteagentuurile Xinhua News Agency .

Eelmisel nädalal Washingtonis internetivabadusest ja turvalisusest rääkinud USA välisminister Hillary Clinton kutsus Hiinat üles uurima selliseid küberrünnakuid, lisades, et need tekitavad väga tõsist muret.

'Taunime kindlalt selliseid sõnu ja tegusid, mis ei ole kooskõlas faktidega ja kahjustavad Hiina ja USA suhteid,“ vastas Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Ma Zhaoxu ministeeriumi veebilehe vahendusel Clintoni sõnavõtule.

„Kutsume USA poolt üles austama fakte ning lõpetama selle nn internetivabaduse teema kasutamise kohatuteks rünnakuteks Hiina aadressil,“ lisas ta.  Ma Zhaoxu kinnitas veel, et Hiina on läbi viinud mitmeid internetiturvalisuse kampaaniaid.

Viis aastat tagasi nõustus Google osalise tsensuuriga Hiina poolt, vastutasuks sai otsimootorigigant  õiguse opereerida riigi massiivsel tehnoloogiaturul. Google on aga nüüd teatanud, et tsensuur ja häkkerite rünnak Google’i meilikontode vastu on pannud neid olukorda uuesti läbi vaatama.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755