25. jaanuar 2010
Jaga lugu:

Hiina eitab Google’i ründamist

Hiina infotehnoloogiaministeerium eitas Google’i süüdistust, et riik oli seotud küberrünnakutega netihiiglase vastu.

USA otsimootorifirma on ähvardanud Hiinast lahkuda, väites, et Hiina häkkerid on rünnanud Google’it ja veel 34 ettevõtet, kirjutas CNN.

“Süüdistus nagu Hiina valitsus oleks osalenud üheski küberrünnakus kaudsel või otsesel viisil on täiesti alusetu ja sellise väite eesmärk on mustata riiki,” ütles ministeeriumi esindaja Hiina uudisteagentuurile Xinhua News Agency .

Eelmisel nädalal Washingtonis internetivabadusest ja turvalisusest rääkinud USA välisminister Hillary Clinton kutsus Hiinat üles uurima selliseid küberrünnakuid, lisades, et need tekitavad väga tõsist muret.

'Taunime kindlalt selliseid sõnu ja tegusid, mis ei ole kooskõlas faktidega ja kahjustavad Hiina ja USA suhteid,“ vastas Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Ma Zhaoxu ministeeriumi veebilehe vahendusel Clintoni sõnavõtule.

„Kutsume USA poolt üles austama fakte ning lõpetama selle nn internetivabaduse teema kasutamise kohatuteks rünnakuteks Hiina aadressil,“ lisas ta.  Ma Zhaoxu kinnitas veel, et Hiina on läbi viinud mitmeid internetiturvalisuse kampaaniaid.

Viis aastat tagasi nõustus Google osalise tsensuuriga Hiina poolt, vastutasuks sai otsimootorigigant  õiguse opereerida riigi massiivsel tehnoloogiaturul. Google on aga nüüd teatanud, et tsensuur ja häkkerite rünnak Google’i meilikontode vastu on pannud neid olukorda uuesti läbi vaatama.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt