2. veebruar 2010
Jaga lugu:

IT ja kontoritehnika liisinguturg kukkus 61%

Eestis liisiti mullu 222 miljoni krooni eest IT-seadmeid ja kontoritehnikat, mis on 61% vähem kui 2008. aastal.

36% kõigist äri- ja avaliku sektori IT liisingu tehingutest Eestis vahendas eelmisel aastal kontoriseadmete rendi- ja haldusfirma 3 Step IT. Firma Baltimaade müügidirektor Aivar Kraus nimetas mullust aastat 3 Step IT Eesti jaoks keeruliseks, sest muutunud majanduskeskkonnaga kohanemine võttis aega.

"Kuigi 3 Step IT käive Eestis vähenes, on hea meel tõdeda, et klientide huvi sellelaadsete teenuste vastu on jätkuvalt suur," ütles ta.

3 Step IT Groupi maksude-eelne kasum kasvas mullu 14% ning ulatus 7,4 miljoni euro ehk 116 miljoni kroonini (miljoni euro võrra rohkem kui 2008). Ettevõtte käive suurenes 221 miljoni euro ehk 3,5 miljardi kroonini. Grupp kasvas kõige rohkem Euroopa turgudel, eriti Suurbritannias ja Skandinaavia riikides.

"Kuigi seadmete soetamise vähenemine mõjutas ka meie kasumit, suurenes haldusteenuste kasutajate hulk 20%. Eelmise aasta lõpu seisuga haldab 3 Step IT Group enam kui 700 000 seadet kogu Euroopas," ütles 3 Step IT Groupi juht Artti Aurasmaa.

Käesoleval aastal keskendub 3 Step IT kõikidel turgudel kasvule. Aurasmaa sõnul ei ole välistatud ka uutesse riikidesse laienemine. 3 Step IT tegutseb lisaks Baltimaadele seitsmes Euroopa riigis ja USAs.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt