3. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik lõpetas lepingu ID-kaardi tarkvara arendajaga

Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus (RIA) lõpetas ühepoolselt lepingu ID-kaardi baastarkvara arendava OÜga Smartlink.

"ID-kaardi tarkvara on maailmas ainulaadne ja tarkvaraarendus osutus oluliselt keerukamaks, kui arendaja esialgu hindas," põhjendas RIA direktor Epp Joab. "Samas ootavad kasutajad töötavat ID-kaardi tarkvara, mille valmimine oli plaanitud eelmise aasta jaanipäevaks ja mis on hetkeks ligi kaheksa kuud veninud. Selle tõttu pidasime vajalikuks leping lõpetada ja leida uus arenduspartner," lisas Joab.

Tema sõnul on RIA siiski valmis Smartlinkilt vastu võtma selle tarkvara, mis on lepingu lõpetamise hetkeks valminud. Tarkvara edasiarendamiseks ja hooldamiseks kuulutab RIA lähiajal välja uue hanke.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755