4. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS tõstis uuenduslikkuse poolest esile Modesati

EAS tõstis innovaatiliste ettevõtete seast mullu esile raadiosidetehnoloogiat arendava OÜ Modesat Communications.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse innovatsiooni divisjoni direktor Ilmar Pralla ütles täna ETV saates Terevisioon, et igal aastal otsitakse kõige uuendusmeelsemaid ettevõtteid ning mullu oli võimalus esile tõsta Modesatti.

Eelmisel aastal toetas sihtasutus umbes 50 uue tootearenduse projekti veidi rohkem kui 300 miljoni krooni eest, toetuse taotlejaid on tavaliselt kolm kuni neli korda rohkem, märkis ta.

Uut maa peal ning ka kosmoses kasutatavat raadiosidetehnoloogiat arendava Modesati juhatuse esimees Peep Põldsamm rääkis saates, et ettevõte on alates 2006. aastast osalenud erinevates toetusprogrammides ning saanud toetustena üle kuue miljoni krooni.

Toetusteks jagatav Euroopa Liidu raha on hädavajalik, sest tehnoloogia valmissaamine ja juurutamine võtab väga kaua aega, kinnitas ta.

33,4% Modesatist kuulub nelja eestlasest Skype'i-looja investeerimisfirmale Ambient Sound Investments, ülejäänud osalus jaguneb võrdselt Tarmo Pihli ja kolme valgevenelasest inseneri vahel, kes olid ettevõtte asutajad.

EAS avab järgmisel nädalal taotlusvooru tööstusettevõtetele tootmisvõimsuse suurendamiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755