12. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neivelt: Yogast veel vara kireda

Mullu sügisest tehnoloogiafirma Yoga OÜ nõukokku kuuluva pankuri Indrek Neivelti sõnul on ettevõttel potentsiaali, kuid hetkel pole õige aeg sellest rääkida.

"Praegu on veel vara kireda," rääkis Neivelt intelligentseid hoonesüsteeme arendavast ettevõttest. "Põhirõhk peab olema müügil ja toote edasiarendamisel," märkis ta ajakirjale HEI antud lühiintervjuus.

Neivelti ütlusel tuleb neil turul rinda pista maailmakuulsate ettevõtetega. "Kõige suurem proovikivi on panna ostjad uskuma, et ka brändi, mis ei ole maailmakuulus, võib usaldada," rääkis ta.

Sel aastal ehitab Yoga nn targad kodud USAsse San Josesse, Indiasse Mumbaisse ja Araabia Ühendemiraatidesse Abu Dhabisse. Yoga toode võimaldab juhtida kodu või kontori valgustust, turvasüsteeme, kliimat jms. 

Miinimumpakett korterile maksab sõltuvalt magamistubade arvust 44 000-61 000 krooni, villadel 138 000 krooni. Korteri täispaketi hind küündib veerand miljoni ja villa puhul poole miljoni kroonini.

"Luksusvilladesse küsitakse lahendusi, mis on heas mõttes üle mõistuse," ütles firma osanik Priit Vimberg. "Need sisaldavad kõike, mis pähe tuleb, kuni auto jälgimiseni välja. Suveks peaks esimesed paigaldused tehtud ning rahad käes olema," rääkis ta.

2015. aastal on Yoga globaalne ja maailmas tuntud kaubamärgiga ettevõte, käibega üks miljard eurot, on firma kodulehel sõnastatud eesmärk.

2008. aastal sisuliselt pankrotti jõudnud ettevõtte enamusosalus kuulub täna Tartu ärimeestele Juhan Kolgile ja Urmas Pastile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755