23. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tarkvarafirmale USAst 24miljoniline rahasüst

Eesti tarkvarafirma Erply sai USA investoritelt kaks miljonit dollarit ehk ligi 24 miljonit krooni ning ettevõtte laieneb suure kiirusega.

Ettevõtte kliendibaas kasvab ca 20% kuus ning firmat juhtiva Kristjan Hiiemaa sõnul asutakse vallutama Lääne-Euroopa ja Ühendriikide turgu. Sihikul on ligi 45 miljonit äriettevõtet, kes võiksid olla potentsiaalsed Erply majandustarkvara kasutajad, sõnas ta.

Kahe miljoni dollari suurust investeeringut vajas Eesti tarkvaraarendajaile kuuluv Erply Hiiemaa sõnul selleks, et hakata väljaarendatud valmistoodet rahvusvahelistel turgudel pakkuma. "See on esimene samm selleks, et liikuda Lääne-Euroopa turgudele ja liikuda ka Ameerika Ühendriikide turgudele," lausus ta. Ka tarkvarafirma juhtivinvestor on USAst, märkis ta.

Lisaks on ettevõttel suured plaanid ka Eestis, kuna peamine arenduskeskus jääb siia. "Plaanime üsna pea avada uue kontori, meil hetkel üks kontor on Tallinnas, aga tuleb teine kontor juurde," rääkis Hiiemaa. Aasta jooksul võetakse marketingi, tarkvaraarenduse, kasutajaliideste disaini ja süsteemihalduse alal tööle 10-15 inimest.

"Meil on väga mitmeid partnereid, kes on allhanke korras meil töötanud ja teenuseid pakkunud, kavatseme mitmed nendest partneritest ära osta ja nad tööle võtta täisajaga," kinnitas Hiiemaa.

Erply pakub teenusena laoarvestus-, kassamüügi- ning müügi- ja kliendihaldamise programme. Programmid on täiesti internetipõhised, mis tähendab, et kasutajad ei sõltu arvutist ja operatsioonisüsteemist. "Meie toode teeb kõike seda sama, mida teevad suurte tootjate programmid nagu Microsofti lahendused ja Oracle'i programmid," rääkis Hiiemaa.

Hetkel on ettevõttel ca 2000 ettevõttest klienti ning ligikaudu 8000 füüsilist kasutajat. Erply juhi sõnul kasvas nende kliendibaas enne kõnealust välisinvesteeringut umbes 20% kuus.

Hiiemaa märkis, et ainuüksi tänu eile populaarses tehnoloogiaveebis TechCrunchis ilmunud artiklile investorite kaasamisest said nad juurde 200 uut klienti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755