23. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DI: Tuhk võib sundida Ericssoni tootmist Eestist ajutiselt kolima

Ericsson võib ajutiselt osa tootmist Rootsist ja Eestist Hiinasse ning Brasiiliasse üle viia, et vältida Islandi tuhapilve tõttu tekkida võivaid tarnehäireid, kirjutab tänane Rootsi majandusleht Dagens Industri, tsiteerides Ericssoni pressiesindajat Henry Sténsonit.

Ericsson Eesti juhi Veiko Sepa sõnul ei ole ta sellistest plaanidest kuulnud.

„Selge see, et see (tuhapilvest häiritud transport- toim.) häirib igapäevast tööd, kuid sellest tulenevalt mingisugust muutust ei ole meil küll praegu käsil, et mingit toomist ajutiselt üle viiakse,“ ütles Sepp Äripäevale.

Üldiselt püüab Ericsson toota kliendile võimalikult lähedal.

Tänane Dagens Industri kirjutab, et sel nädalal on Ericssonil tuhapilve tõttu olnud probleeme nii komponentide kohalejõudmise kui ka tarnete sihtkohta saamisega. Oma firma tarned on saanud ümber suunata maanteevedudele, kuid Aasiast tulevate komponentidega on keerulisem.

„Neid tarneid me ise ei juhi, seda teeb keegi teine. Nii on oht sattuda olukorda, kus meil tekib väga lühikese etteteatamisega komponentide puudus. On täiesti selge, et see on hakanud tegevust häirima. On juba näiteid, kus kliendid on kannatanud,“ ütles Ericssoni kommunikatsioonijuht Henry Sténson.

Sel põhjusel valmistub Ericsson tootmise ajutiseks üleviimiseks Rootsist ja Eestist Hiinasse ning Brasiiliasse – riikidesse, kuhu Islandi tuhapilved ei küüni.

„See tähendaks tootmise suurendamist sealsetes tehastes. Kuidas täpselt see teoks saab, ei saa ma praegu veel detailselt öelda, kuid plaanid on töös,“ ütles Henry Sténson.

Veiko Sepa sõnul ei ole Islandi tuhapilv Ericsson Eesti tegevust oluliselt mõjutanud.

„Eks alati on mingid varud,“ ütles Sepp, mööndes samas, et firma kui terviku logistika on siiski häiritud. Niisamuti inimeste liikumine. Töö arendusprojektidega uue põlvkonna tootmise ettevalmistamiseks Eestis on viimased päevad käinud rohkem üle võrgu ja telefoni.

Täna Ericssoni esimese kvartali majandustulemusi kommenteerides ütles kontserni juht Hans Vestberg pressikonverentsil, et Islandi vulkaanist võib Ericssonile probleeme tekkida. „Praegu me saame hakkama. Kui see aga pikemat aega kestab, siis tekivad probleemid. Töötame alternatiivsete plaanide kallal ja oleme paindlikud,“ ütles Vestberg.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755