3. mai 2010
Jaga lugu:

Apple avaldab survet Amazonile

Apple'i avalikustatud helged numbrid enda uue tahvelarvuti iPad müügi kohta tõmbavad üha rohkem tähelepanu sellele, millest Amazon.com pole kunagi rääkinud, vahendab Market Watch.

Kui palju Kindle’eid on õigupoolest Amazon.com müünud? Firma pole kunagi sellele küsimusele vastanud. Esmaspäeval teatas Apple, et müüs vähem kui kuuga miljon iPad ning kasvav surve Wall Streetilt võib sundida Amazoni avalikustama enda müügitulemused.

Vähetõenäoline samas, et firma seda teeb, kuna Amazon on selgelt ebasoodsas olukorras. Kuigi firma oli üks esimesi, kes suutis edukalt toota elektroonilise raamatulugeja, mille tarbijad omaks võtsid, ei tähenda see veel võitjaks kuulutamist.

Amazon jäljendas Apple’i edu iTunesiga ning sidus Kindle’i enda raamatupoega, sõlmides lepinguid kirjastajatega üle maailma. Ühena pioneeridest ei olnud Kindle’i müüginumbrid kindlasti samaväärsed iPadiga, millel on värviline ekraan, saab vaadata videosid ning surfata Internetis.

See ongi Apple’i tugevus. Ta kasutab teiste poolt loodud turge ja tehnoloogiaid, täiustades neid ning näidates, et nende versioon on lihtsam ja lahedam. On hämmastav kordaminek müüa kuu ajaga miljon tahvelarvutit, mis tegelikult ei suuda asendada sülearvutit.

Näis, kas firmat saadab edasinegi edu, kuid ärge lootke, et Amazon seda trendi jätkaks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt