3. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia tähesära kustub

Soome uhkus Nokia on kukkunud maailma hinnatuimate brändide pingereas järsult, selgub Millward Browni brändide raportist.

Aastaga on Nokia kaubamärk kaotanud oma väärtusest 20 miljardit dollarit. Veel aasta eest oli Nokia maailma 13. hinnatuim bränd ja selle väärtuseks 35 miljardit dollarit, kirjutab Kauppalehti. Veel aasta varem oli väärtuseks 44 miljardit ning Nokia mahtus maailma kümne hinnatuma kaubamärgi sekka. Täna leiab Nokia kohalt 43 ja kaubamärgi väärtuseks 14,9 miljardit dollarit.

Väga kiire tõusu on teinud seevastu edukalt iPhone`ga turule tulnud Apple. Kui kaks aastat tagasi on tema ja Nokia kaubamärgi vahe vaevalt 10 miljardit dollarit Apple kasuks, siis täna hinnatakse Apple kaubamärgi hinnaks 83 miljardit dollarit ehk kuus korda enam kui Nokia.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755