6. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus määras piraatvideo majutamise eest kahjutasu

Venemaa tuntud internetikeskkond Rambler Media peab klientide piraatvideo majutamise eest 50 000 rubla kahjutasu maksma, vahendas Kommersant kohtuotsust.

Kahjutasu nõudjaks oli Pervoje Muzõkalnoje Izdatelstvo ja tüli põhjustas 28. septembril 2008 Rambleri keskkonnas avaldatud muusikavideo "Kapital", mille autoriks on ansambel Ljapis Trubetskoi. Video levitamise õigus kuulub Pervoje Muzõkalnoje Izdatelstvole.

Algul nõudis Pervoje Muzõkalnoje Izdatelstvo Ramblerilt 100 000 rubla kahjutasu.

Rambler kaebas kohtuotsuse edasi.

Varem on kohus asunud seisukohale, et majutusteenuse pakkuja oma klientide seaduserikkumiste eest ei vastuta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052