11. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple ei nõustu Google’i populaarsusega

Apple seadis kahtluse alla viimased andmed, mis näitasid Google’i Android operatsioonisüsteemi kasutatavate nutitelefonide suuremat müügiedu võrreldes firma enda iPhone mudeliga.

Uuringufirma NPD uuringust selgus, et Androidi kasutatavate telefonide müük moodustas esimeses kvartalis USA turu kogumüügist 28% ning iPhone 21%, vahendab Reuters. Research In Motion (RIM) hõivas esikoha 36%-lise turuosaga.

Apple’i sõnul ei pakkunud NPD andmed terviklikku pilti. „Tegu on väga piiratud veebipõhise uuringuga, kus osales 150 000 USA tarbijat, ning see ei arvesta enam 85 miljonit iPhone’i ja iPod touchi klienti üle maailma,“ ütles Apple’i pressiesindaja Natalie Harrison.

Tema sõnul on iPhone maailmaturul kaugelt edukam Androidist ning juhtis tähelepanu IDC poolt avaldatud raportile, kust nähtus, et iPhone omab ülemaailmsel turul Nokia ning RIM-i järel 16,1%-ga kolmandat kohta.

„Meil oli rekordkvartal, kus iPhone’i müük tõusis 131% ning kuna see suvi tuleb meil iPhone OS 4.0 tarkvara välja, siis me ei näe hetkel, et konkurendid meile lähiajal järele jõuaks,“ ütles Harrison.

Apple’i tõi enda iPhone’i müüki 2007. aasta suvel ning on praeguseks müünud üle 51 miljoni eksemplari. Pärastlõunaks tõusis „õunafirma“ aktsia 2,05% 256,04 dollarini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755