11. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti pääseb ligi NATO tarkvarale 

Kaitseministeerium sõlmis täna koostööleppe NATO Konsulteerimise, Juhtimise ja Kontrolli Agentuuriga (NC3A), millega saab Eesti lihtsustatud korras ligipääsu kõigile NATO poolt välja töötatud info- ja kommunikatsioonitehnoloogilistele lahendustele.

Koostööleppe allkirjastasid kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute asekantsler Martin Hurt ja NC3A direktor Georges D'hollander. Koostööleppega saab Eesti lihtsustatud korras ligipääsu NATO poolt välja töötatud side-, juhtimis-, luure- ja seiresüsteemide tarkvarale. 

NC3A direktor D’hollander kohtus ka kaitseminister Jaak Aaviksooga, kellega arutati agentuuri tulevikku puudutavaid küsimusi.

Aaviksoo sõnul toetab täna sõlmitud koostöölepe sõjalise kaitse arengukava 2009-18 ühe peamise prioriteedi ehk kaitseväe side- ja luuresüsteemide edasist arendamist.

"Et langetada tänapäevasel lahinguväljal õigeid ja adekvaatseid otsuseid, peavad meie riigikaitsel ühest küljest olema piisav luurevõimekus ning teisalt kaasaegsed sidesüsteemid langetatud otsuste edastamiseks täideviijateni. Täna sõlmitud koostööleppega sai Eesti endale pädeva ja suurte kogemustega partneri, kes saab meid varustada vajalike süsteemidega või konsulteerida Eestit vajalike hangete läbiviimisel," ütles kaitseminister Aaviksoo.

1996. aastal moodustatud NC3A peamiseks töövaldkonnaks NATO tarbeks erinevate info- ja kommunikatsioonitehnoloogiliste lahenduste väljatöötamine.

2009. aasta jaanuaris valitsuse poolt kinnitatud sõjalise kaitse arengukava 2009-18 üheks peamiseks prioriteediks on kaitseväe juhtimis-, luure-, seire- ja sidesüsteemide arendamine.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755