25. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell avalikustas iPadi konkurendi

Üritades saada osa arenevast tahvelarvutite turust avalikustas teisipäeval Dell enda Streak’i-nimelise tahvelarvuti, vahendab MarketWatch.

Dell avalikustas uut toodet Suurbritannias, kus Streak läheb alates juuni algusest O2 poodides müüki. Texases baseeruva firma sõnul plaanivad nad Ühendriikide turule siseneda suve teises pooles, kuid täpset kuupäeva ei avalikustanud.

Streakil on viietolline ekraan, arvuti kasutab Google’i Android operatsioonisüsteemi ning ARM-l baseeruvat protsessorit Qualcommilt. Delli seadmel on integreeritud Google Maps ning kõrgresolutsiooniga 5-megapiksline kaamera. Lisaks on arvutil eemaldatav aku, sisseehitatud Wi-Fi, 3G ning Bluetooth.

Streak on märksa väiksem kui ülipopulaarne Apple’i poolt toodetav iPad, millel on 9,7-tolline ekraan. „Huvitav, et Dell hakkab kõigest viietollist tahvelarvutit, mis on poole väiksem kui iPad,“ ütles Kaufman Bros. Analüütik Shaw Wu. Analüütik spekuleeris, et Dell võib seeläbi sihtida madalamat tootmishinda ja seeläbi ka müügihinda.

Päeva lõpuks kukkus Delli aktsia 1,3% 13,26 dollarini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052